Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Oporavio se Moreira

Portugalski fudbaler Almami Moreira oporavio se od povrede mišića zadnje lože i priključio treninzima sa ostalim fudbalerima Vojvodine.

Čajanka sa Gordanom Čomić u Dunavskoj

Prva diskusija u okviru projekta čajanki uz diskusiju održaće se u sredu u prostorijama Gradske biblioteke u Dunavskoj, a gošća će biti političarka i blogerka Gordana Čomić.

Sindikat: Uredbu o platama u upravi staviti van snage

Gradsko veće Saveza samostalnih sindikata Novog Sada podržalo je zahteve da se hitno stavi van snage Uredba Vlade Srbije o smanjenju koeficijenata za plate zaposlenih u opštinskim i gradskim upravama, jer se njome krše odredbe zaključenog Posebnog kolektivnog ugovora za državne organe.

Ombudsman za institut roditelja-negovatelja

Pokrajinski ombudsman upozorio je da je roditeljima dece obolele od retkih bolesti teško da dobiju odsustvo s posla, zbog čega ne mogu da obezbede odgovarajuću negu i pomoć svojoj deci i zauzeo se za uvođenje instituta roditelja-negovatelja.

Ljuti na Vodovod zbog visokih računa

Stanari zgrade u Rumenačkoj 35 najavljuju tužbu protiv Vodovoda, jer u ovom preduzeću ne odustaju od namere da im naplate 280 kubika vode čiju su potrošnju utvrdili nakon zamene vodomera u oktobru prošle godine, a za period od skoro četiri godine tokom kojih je voda naplaćivana na osnovu procenjene, a ne stvarne potrošnje.